March 21

Locuri in lume in care este INTERZIS sa mori! 

Itsukushima – Japonia

Potrivit religiei shintoiste, insula japoneza Itsukushima este un loc sacru, iar mentinerea puritatii acesteia este cel mai important lucru. Astfel, pentru a pastra insula curata, nimeni nu are voie sa se nasca sau sa moara in acest loc. Nicio nastere sau moarte nu a mai avut loc pe aceasta insula din 1878, pentru ca femeile gravide, batranii sau bolnavii sunt mutati cand li se apropie sorocul. Mai mult, pe insula a avut loc o lupta in 1555, iar comandantul celor care au castigat batalia a ordonat ca pana si pamantul udat de sange sa fie mutat de pe insula cu barcile.

 

Longyearbyen – Norvegia

La cimitirul din orasul Longyearbyen, situat pe insula norvegiana Svalbard, ultimul om a fost ingropat acum 70 de ani. Autoritatile au interzis moartea in oras deoarece corpurile ingropate in solul inghetat nu putrezesc niciodata. Oamenii de stiinta au gasit in permafrost corpul intact al unui barbat care murise de gripa spaniola in 1917, virusul fiind inca activ. Persoanele bolnave si cei foarte batrani sunt trimisi cu barcile sau elicopterele in orase invecinate pentru a-si trai ultimele clipe.

 

 

Falciano del Massico – Italia

Primarul orasului italian a decis ca cetatenii nu mai au loc in cimitir, astfel, pana la construirea unui nou spatiu, nu le mai permite sa moara. Din aceasta cauza, cetatenii din localitate sunt in conflict cu orasele vecine pentru locurile de veci, pe care se cearta inca din 1964. Pana la rezolvarea situatiei, oamenii sunt nevoiti sa-si ingroape rudele in alte orase, sau sa se descurce cum pot.

 

 

Sarpourenx – Franta

Primarul acestui oras nu numai ca a interzis moartea cetatenilor, dar a amenintat ca cei care se decid sa paraseasca aceasta lume  vor fi aspru pedepsiti. Si aici problema este tot un decret care nu permite autoritatilor sa extinda granitele cimitirului deja plin.

 

 

 

Romania

In Romania exista 18.300 de biserici si 425 de spitale. Nu e terminata Catedrala pestelui prajit si daca mori cine mai pupa oase de morti? Interzis sa mori! 

In Romania sunt 11.063.176 de femei. Ele cui raman? Nu e pacat? Interzis sa mori!

Din acest motiv a fost compusa si melodia :

Drujba – Vidanjor de serviciu!